om typografi avhandlingar skrivtips länktips portfolio mail
 

 

Paketerbjudande för
sammanläggningsavhandlingar

 

Avhandlingar och uppsatser

information för studenter, doktorander

och forskare.

Formfaktorns skrivtips

– hur du förbereder ditt manuskript

för sättning och tryckning.

Tips på böcker och länkar

om att skriva vetenskapliga texter

Bokformat

Papper

Tryckning

 

[Thanks to]
Maria Näslund, Formfaktorn, for doing an excellent job type-setting this thesis.
I am certain I owe my sanity to her!

 

Lena Brånén, MD, Department of Medicine, Experimental Cardiovascular Research, Malmö

 

Tack för all Din hjälp. Det var så många som sa att min bok var fin!

 

Inger Keussen, MD, Diagnostic Radiology, Department of Clinical Sciences, Lund University

 

 

Formgivning, sättning och tryckning
av din uppsats, avhandling eller bok

När du står där med din avhandling eller uppsats och tror att du (äntligen) är färdig, väntar nya vedermödor! Många forskare och doktorander tvingas försöka göra tryckoriginalen till avhandlingen själva, för att spara in på kostnaden för sättning. Det kan gå bra, om du har gott om tid (ofta en bristvara i avhandlingens slutskede), men det kräver mycket arbete, samt att du sätter dig in i ett helt nytt ämnesområde.

Med min hjälp kan du koncentrera dig på själva forskningen.

En ”riktig” bok

Efter många års ansträngningar och tankemöda, vill du naturligtvis att din avhandling eller forskningsrapport skall bli läst. Helst av fler än opponenten och ”de närmast sörjande.”

För många är avhandlingen den enda bok de kommer att skriva, och den kommer att följa dig under din karriär. Du vill säkert att boken skall skall hålla samma höga professionella nivå som innnehållet.

Du är specialist på ditt område, låt någon som är specialist på typografi göra boken åt dig.

 

Med Formfaktorns kombination av effektivare arbetsflöde och billig tryckteknik (digitalt tryck) behöver du inte låta kostnaden hindra dig från att ge ut din avhandling som en riktig bok.

Om din avhandling är en sammanläggningsavhandling (sammanfattning och artiklar), skall du ta en titt på mitt Paketerbjudande.

Hjälp medan du skriver

Jag ger dig hjälp och vägledning i hur du effektivast formaterar din text medan du skriver, och hur du undviker de vanligaste felen som tar tid – och kostar pengar – vid sättningen. Formfaktorns skrivtips – hur du förbereder ditt manuskript för sättning och tryckning kan du läsa här på siten, eller ladda ned som pdf-fil här bredvid.

Hjälp med form

När din text är färdig ger jag din text en form som harmonierar med innehållet, och som gör den vacker, tydlig och lättläst. Du kan välja något av mina färdiga standardformat, eller så kan jag formge din bok precis så som du vill ha den. Om du redan har ett bestämt format och layout – t.ex. om din bok skall ingå i en serie – så arbetar vi utifrån det.

Hjälp med tryckning

Jag hjälper dig gärna (utan extra kostnad) att ta in offerter från tryckerier, bestämma papper och trycksätt för inlaga och omslag och allt annat man måste tänka på. Tryckeriet fakturerar direkt till dig/din institution, jag lägger alltså inte på något extra på tryckpriset. Jag hjälper dig även i kontakterna med tryckeriet, hela vägen fram till en tryckt och färdig uppsats, avhandling eller bok.

 

 

 

om typografi avhandlingar skrivtips länktips portfolio mail

 

Formfaktorn

Björnstorp 871

24798 Genarp

 

046-126403

070-208 46 85

www.formfaktorn.se