om typografi avhandlingar skrivtips länktips portfolio mail
 

 

Du har något du vill kommunicera. Kanske med hjälp av en bok, en katalog, ett nyhetsbrev eller
en website.

Då behöver du hjälp med form. Jag kan hjälpa dig med:

Typografi

Utformning, typografi och sättning av böcker, avhandlingar, tidskrifter mm.

Från idé till tryckfärdigt original för din katalog, presentation, broschyr, annons etc. Jag gör även bokomslag och illustrationer.

Textbearbetning

För att vara effektiv, måste din information måste vara språkligt korrekt och lättillgänglig. Jag kan hjälpa dig med formuleringar eller redigera din befintliga text.

Webdesign

Design och kodning av en site för just dina behov.

Behöver du hjälp med något annat? Fråga mig!

Om mig

Jag heter Maria Näslund och har drivit Formfaktorn sedan 2003. Jag arbetar med grafisk design, både för tryck och inom webdesign. Jag har specialiserat mig på formgivning av vetenskaplig litteratur, främst avhandlingar, men även tidskrifter och populärvetenskapliga böcker. Några exempel på vad jag har gjort hittar du i min Portfolio.

Uppskattar du ordning och reda, noggrannhet och ett snyggt resultat? Då är jag rätt person för jobbet!

Min bakgrund

Min akademiska bakgrund innefattar en fil kand i Socialantropologi och Mellanösternkunskap, samt poäng i Antikens kultur och samhällsliv, Allmän lingvistik samt Italienska och Spanska. Jag har ett stort intresse för språk, jag behärskar sju språk mer eller mindre väl, av dessa engelska och italienska flytande, men även danska, franska, tyska, turkiska och spanska.

Jag har även en bakgrund som modedesigner på ett av Skandinaviens största företag inom skinnkonfektion. Jag hade ansvar för kommunikation med producenter i Indien och Turkiet, både vad gäller framtagande av kollektion och produktion. Dessutom gjorde jag alla illustrationer för kataloger och produktinformationsblad.

Min utbildning till designer gick via sömmerskeutbildning på gymnasiets Beklädnadstekninska linje. Därefter flyttade jag till Italien och bodde ett år i Florens där jag gick en designutbildning – Corso per Stilisti – på Accademia Italiana Moda.

 

 

 

om typografi avhandlingar skrivtips länktips portfolio mail

 

Formfaktorn

Björnstorp 871

24798 Genarp

 

046-126403

070-208 46 85

www.formfaktorn.se